Wie ben je, wat is jouw achtergrond?
Mijn naam is Kelly Geesink en ik ben in oktober 2018 afgestudeerd aan de opleiding Communicatie (reclame, media & design) in Amsterdam. Sinds augustus werk ik als Search Consultant bij SQIQ.

Hoe, wanneer en waarom ben je bij SQIQ terecht gekomen?
Een aantal jaar geleden werkte ik naast mijn studie in de horeca om geld bij te verdienen. Ik wilde eigenlijk van mijn nachtelijke shifts af en opzoek gaan naar een bijbaan waar ik meer kon leren dan biertjes tappen. Toen ben ik via-via in contact gekomen met Rutger, oprichter van SQIQ. Ik was meteen enthousiast en ben direct als werkstudent aan de slag gegaan. Sinds vijf maanden werk ik fulltime bij SQIQ.

Wat komt er allemaal kijken bij jouw werk?
Mijn werkzaamheden zijn heel verschillend, ik houd me dagelijks bezig met het kennismaken met interim professionals, het invullen van aanvragen die we vanuit onze opdrachtgevers krijgen en investeer veel in onderhoud van ons netwerk, want we houden deze graag compact en intensief. Verder krijgen we bij SQIQ altijd de vrijheid om extra taken op te pakken die je leuk vindt! Daarom heb ik ervoor gekozen om me ontfermen over de social media en het schrijven van content op onze website.

Waarom ligt deze baan jou, wat vind je er zo leuk aan?
Wat ik heel leuk vind aan mijn werk is de variatie, ik ontmoet veel verschillende mensen! SQIQ focust zich op Digital, daarom ontmoet ik UX Designers, Product Owners, Data Analisten en ga zo maar door. Ik krijg er energie van als ik zie dat er veel mensen een opdracht via ons krijgen. We plaatsen sommige interimmers ook vaker achter elkaar op verschillende opdrachten, zo blijven we veel met elkaar in contact. Sowieso ben ik heel nieuwsgierig, vind ik het leuk om drijfveren van mensen te achterhalen en ze te doorgronden – daar leent dit werk zich top voor! Daarbij helpen wij ook mee aan het bouwen van Digital teams. Het is heel leuk om te zien dat wij hebben meegeholpen aan een digitale transformatie van een organisatie.  

Wat vind je minder leuk aan je taken? 
SQIQ staat voor persoonlijk contact. Dit waarborgen wij door met elke interim professional kennis te maken en contact te houden. Omdat wij een breed scala hebben aan aanvragen, komen soms ook hele specifieke rollen voorbij. Hierdoor moeten wij soms opzoek naar mensen buiten ons interim netwerk om en searchen wij dan via LinkedIn. Ik vind het zelf leuker om kandidaten voor te stellen die uit ons netwerk komen, aangezien wij hen persoonlijk kennen. Aan de andere kant drinken we altijd een kop koffie met deze nieuwe kandidaten, dus behouden we ook ten alle tijden het persoonlijke contact!

Hoe kijk jij tegen de branche aan?
Wat mij het meest aanspreekt aan de interim branche, is dat alles ontzettend snel gaat. Opdrachtgevers hebben liever gister dan vandaag iemand die hun kan helpen en wij kunnen als SQIQ zijnde deze hulp binnen een paar dagen leveren. Zo helpen wij bedrijven snel, efficient en daarom is ons succesratio ook hoog. Wat mij verder aanspreekt is dat een interimmer binnenkomt met veel expertise en een frisse blik bij een organisatie. Hierdoor kijkt een interimmer vaak in een korte tijd kritisch naar een organisatie, zonder bevooroordeeld te zijn en is het makkelijker om soms cruciale beslissingen te maken die positief effect hebben op de organisatie.

Door: Kelly Geesink